Healthy Origins probiotica voor hond en kat

Healthy Origins vinden wij de probiotica met de beste prijs/kwaliteit-verhouding, voor zowel mensen als voor honden en katten. Het is niet nodig om een supplement te kiezen dat speciaal voor honden en katten gemaakt is, omdat de bacterien die voor mensen gezond zijn, ook voor honden en katten gezond zijn. Er zijn wel specifieke bacterien die voor honden en katten heel gezond zijn, maar die heb ik nog niet teruggevonden in de probiotica-supplementen (in Nederland en Belgie) die speciaal voor honden en katten gemaakt zijn.

Healthy Origins vinden wij zo goed, omdat:

  1. Er zitten heel veel probiotica in, namelijk 30 miljard kve per capsule
  2. Er zitten acht effectieve probiotica-stammen in die de passage door de maag grotendeels overleven en buiten de koelkast houdbaar zijn
  3. Het is vrij van belastende stoffen en allergenen

Healthy Origins online bestellen

Het goedkoopst bij Topvitamins voor €36,95 per potje van 60 capsules

Probiotica bestellen

De hoeveelheid probiotica
Op de verpakking staat dat er per capsule 30 miljard kve inzit, en uit onafhankelijk laboratorium-onderzoek blijkt dat dit zelfs nog meer is. Ze doen er meer probiotica in, zodat er na twee jaar (de uiterste houdbaarheidsdatum) er gegarandeerd nog minimaal 30 miljard kve inzit.

In de probiotica speciaal voor honden en katten zit veel minder probiotica, namelijk 0,04 miljard kve/milliliter tot 0,85 miljard kve/gram. Dat is dus minimaal 35 keer minder probiotica.

 De soorten probiotica
Er zitten acht soorten probiotica (probiotica-stammen) in. Het is belangrijk dat er meerdere soorten probiotica inzitten, samen staan ze veel sterker tegenover de “slechte” bacterien. De stammen Lactobacillus La-14 en Bifidobacterium Lactis BI-04 zijn het meest overvloedig in dit supplement, dit zijn twee wetenschappelijk onderzochte stammen die het maagzuur en het gal overleven en positieve effecten hebben op de darmflora en het immuunsysteem.

De probiotica-stammen in dit supplement:
Lactobacillus acidophilus La-14
Bifidobacterium lactis Bl-04
Lactobacillus casei Lc-11
Bifidobacillus breve Bb-03 (ook wel genoemd Bifidobacterium breve of brevis)
Lactobacillus salvarius Ls-33
Lactobacillus plantarum Lp-115
Bifidobacillus longum Bl-05 (ook we genoemdl Bifidobacterium longum)
Bifidobacillus rhamnosus Lr-32 (ook we genoemdl Lactobacillus rhamnosus)

Geen belastende stoffen en allergenen
Dit supplement is vrij van ongezonde toevoegingen en allergenen. Allergenen zijn voedingsmiddelen of stoffen die relatief vaak een allergische reactie veroorzaken.

Geschikt voor mijn hond of kat?
Deze probiotica is geschikt voor de meeste honden of katten, maar er zitten wel melkzuuproducerende bacterien in. Dit zijn gezonde bacterien, maar in sommige gevallen geeft dat problemen. De problemen die ontstaan, zijn vaak dezelfde als de originele problemen waarvoor je probiotica wilt geven. Als dit supplement NIET bevalt is de kans groot dat deze melkzuurproducerende bacterien het probleem zijn voor je dier, en in dat geval raden we Prescript Assist aan.

Voor meer informatie: Healthy Origins Probiotics Gerelateerde artikelen

1 reactie

  1. januari 26, 2016

    […] Healthy Origins Probiotica Bevat het hoogste aantal werkzame probiotica die ook buiten de koelkast werkzaam blijven. Dit is de probiotica met de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Lees meer… […]